Boltt Machinery tulpen verwerkingslijn

Boltt Machinery
Facebook

Optimalisatie van een bestaande verwerkingslijn

Boltt Machinery heeft bij een klant in de Noordoostpolder een deel van de verwerkingslijn vervangen. Zo werden er Spiraalrollen voor sorteermachine met ontklister band, pelmachine en sorteermachine geplaatst. Met deze lijn worden zoveel mogelijk bollen voorgesorteerd alvorens ze op de pelmachine komen. Het uitsorteren gebeurd d.m.v. de Boltt PU spiraal rollen bloembollen sorteerset. Om zoveel mogelijk bollen los te maken is er gekozen om een ontklisterbovenband aan de bovenkant te plaatsen.

De Egelband zorgt voor het ontklisteren van de tulpenbollen. De bollen gaan via een bypass naar de nasorteermachine om vervolgens alles in 1 kist te draaien. De spiraalrollen zijn compleet aangedreven met een eigen motor. De pelmachine wordt ingezet voor het machinaal pellen van de tulpen bollen. Als we verder in de lijn kijken komen we uit bij een sorteermachine, om nog de laatste bollen uit te sorteren voordat het op de pelband komt.

De zeer compacte opstelling met een robuuste trap en loopbordessen zorgen voor een goed overzicht op de sorteerlijn. Verder is de lijn eenvoudig te bedienen met een bedieningspaneel met touchscreen.

Wij bedanken de klanten voor het vertrouwen en wensen hen veel werkplezier. Benieuwd of wij uw huidige lijn kunnen optimaliseren? Boltt Machinery maakt alle machines compleet op maat. Informeer naar de mogelijkheden.

september 3, 2021