Projecten

Boltt Machinery
Facebook

Pootgoed Leeslijn met rollenleestafel

Boltt Machinery heeft een mooi project in de pootgoedsector mogen realiseren: Een complete leeslijn voor de inspectie van pootgoed aardappelen. Boltt Machinery heeft naast de realisatie van de lijn meegedacht in de opstelling, met als doel een compacte lijn en een betere logistieke situatie te krijgen in de schuur.

Sorteerlijn bloembollen

Boltt Machinery heeft in het bloembollenseizoen een sorteerlijn van 1.60cm breed geleverd. De sorteerlijn is voorzien van de nieuwste technieken en compleet op maat en naar wens van de klant gemaakt. De nieuwe machines zijn door Boltt Machinery in een zeer korte periode in ontwikkeling genomen en gerealiseerd.

BIO sorteerlijn

Voor de EKO boerderij in Marknesse hebben wij een sorteerlijn mogen realiseren. Middels deze sorteerlijn worden biologische producten gesorteerd. De sorteerlijn heeft een aanvoer d.m.v. een doseerkantelaar waardoor je een mooie continuïteit in je aanvoer kunt creëren.

Sorteerlijn Bloembollen

Voor VAVI Tulips in Luttelgeest hebben wij een complete Boltt Machinery bloembollen sorteerlijn gerealiseerd. De sorteerlijn start met de Boltt kistenkantelaar die uitgevoerd is met een kistenlift. Met een zeer snelle kantelbeweging gaat de kist over de kop, hierbij wordt het product tegengehouden met een hydraulische hoed die op de kist klemt. Op deze manier worden de tulpenbollen geleidelijk naar de bufferdoseerband getransporteerd. De kantelaar is vol automatisch en de bufferdoseerband heeft een automatische productregeling om zo een zeer gedoseerde aanvoer te creëren voor de sorteerlijn.

Optimalisatie van een bestaande verwerkingslijn

Boltt Machinery heeft bij een klant in de Noordoostpolder een deel van de verwerkingslijn vervangen. Zo werden er Spiraalrollen voor sorteermachine met ontklister band, pelmachine en sorteermachine geplaatst. Met deze lijn worden zoveel mogelijk bollen voorgesorteerd alvorens ze op de pelmachine komen. Het uitsorteren gebeurd d.m.v. de Boltt PU spiraal rollen bloembollen sorteerset. Om zoveel mogelijk bollen los te maken is er gekozen om een ontklisterbovenband aan de bovenkant te plaatsen.

Zeeflijn bloembollenteelt

Boltt machinery heeft voor het tulpenseizoen een zeeflijn geleverd. De zeeflijn is voorzien van de nieuwste technieken en compleet op maat en naar wens van de klant gemaakt. In de zeeflijn staan een Boltt kistenvuller, Boltt doseerband en een Boltt Kistenkantelaar.

Pootgoed Sorteerlijn

De wens van de klant was om de hoeveelheid kluiten en loof sterk te reduceren in het gesorteerd product. De aardappelen worden op zwad gerooid met een bijzonder productvriendelijke aardappelrooier, waarna ze na een korte droogperiode met een speciale stammenlader in kuubskisten worden geladen. Afhankelijk van de omstandigheden zorgt dit voor een grotere hoeveelheid aanhangend grond, kluiten en loof.

Bloembollen telmachine en leeslijn

Voor het gladiolenseizoen hebben wij een tel- en leeslijn afgeleverd, met deze lijn kan je snel en makkelijk het product gedoseerd inspecteren op de leesbanden. De machine is voorzien van een kantelaar met lift systeem en een doseerband met 2 banden. 

oktober 22, 2020