Boltt Machinery Leeslijn

Boltt Machinery
Facebook

Complete en compacte leeslijn voor de inspectie van pootgoed aardappelen.

Boltt Machinery heeft een mooi project in de pootgoedsector mogen realiseren: Een complete leeslijn voor de inspectie van pootgoed aardappelen. Boltt Machinery heeft naast de realisatie van de lijn meegedacht in de opstelling, met als doel een compacte lijn en een betere logistieke situatie te krijgen in de schuur.

De lijn is geleverd met een nieuwe aanvoerelevator, voorzien van een productsensor op de bestaande aanvoerbunker. Hierdoor wordt er een mooie constante aanvoer gecreëerd. Het product wordt via een spijlenband getransporteerd om hier losse grond te verwijderen uit de product stroom. De losse grond wordt opgevangen in een grond kist.

De spijlenband in de leeslijn is op hoogte geplaatst waardoor er een vuilkist onder kan staan. Op deze manier wordt er ruimte bespaart wat resulteert in een compacte lijn. Verder is de spijlenband voorzien van service luikjes met als reden dat wanneer er wat in de band blijft zitten dit makkelijk te verwijderen is. De spijlenband brengt het product op een presenteerband welke met een schuif is uitgerust. Op het moment dat je alleen in de leeskamer zit, kan je de productstroom sturen naar één zijde van de leeskamer.

De leeskamer is uitgevoerd met led-panelen waardoor er een helder en natuurlijk licht wordt gecreëerd. Daarnaast is er gedacht aan een telefoonoplader en overdruk systeem. Onder de rollen zit een vuilband om zo de rotatiesnelheid van de rollen te kunnen variëren en de losse grond die nog vrij komt op te vangen. Na de leeskamer is een elevator geplaatst om het product naar een automatische afschuifband te transporteren. De vol automatische afschuifband is uitgerust met een productsensor om zo de bunker met gelezen product maximaal af te vullen. De band begint boven de valbreker toren om de val hoogte minimaal te houden.

Wij bedanken de klanten voor het vertrouwen en wensen hen veel plezier! Ben je ook op zoek naar een complete leeslijn? Vraag naar de mogelijkheden.

oktober 21, 2020