Boltt Machinery Kistenvuller

Boltt Machinery
Facebook

Boltt Machinery Kistenvuller uitgevoerd met kanteljuks voor Aardappelen en Bloembollen

Deze volautomatische PLC gestuurde kistenvuller beschikt over een vlakke band voor grote capaciteit. De machine tilt de kuubskisten welke vervolgens zijwaarts met de transportband afgevuld worden. De kist gaat omhoog terwijl de band horizontaal blijft, om zo productvriendelijk zowel aardappelen als bloembollen in de kist te leggen.

De Boltt Machinery kistenvuller transporteert aardappelen en bloembollen en komt in een nieuwe tulpenzeeflijn te staan. Een hoge capaciteit is hier nodig om de kisten zorgvuldig en homogeen af te vullen. Het pendelen van de transportband in de kist zorgt voor een goede en luchtige vulling om zo stortkegels in de kist te voorkomen. De transportband van de kisten vuller voor aardappelen en bloembollen is uitgevoerd met Van der Graaf trommelmotoren.

De productsensoren zorgen ervoor dat het juk zakt als het product op de gewenste hoogte in de kist is gekomen. Doordat het juk zakt en gelijktijdig de band horizontaal beweegt, gaat het afvullen geheel laagsgewijs. Daarnaast zorgt de lijnschakeling ervoor dat de hele sorteerlijn uitgaat zodra er twee kisten gevuld zijn.

Ook aan de verschillende kistafmetingen en het gebruikersgemak is gedacht. De machine is door de verzinkte pootjes en een pen-gat verbinding in hoogte verstelbaar. Verder is de kistenvuller eenvoudig te bedienen met het Touch bedieningsscherm (HMI). De afvulhoogte is op de kast instelbaar d.m.v. een potmeter. Ook hebben wij de machine weer uitgevoerd met mooie opbergbakken voor de kaarten op de kist, wel zo makkelijk.

Om het helemaal af te maken is de machine compleet voorzien van een tweelaags poedercoating. Tevens is ervoor gekozen om een aantal delen elektrolytisch te verzinken. De bandopzetranden zijn in RVS uitgevoerd. 

Wij wensen de klant heel veel werkplezier met deze kistenvuller voor bloembollen en aardappelen. Benieuwd of wij een machine voor jou op maat kunnen maken? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

mei 22, 2021