Boltt Machinery kistendraaier

Boltt Machinery
Facebook

Multifunctionele en gebruiksvriendelijke kistendraaier.

Boltt Machinery heeft een kistendraaier gerealiseerd voor het draaien van aardappelkisten. De Boltt Machinery kistendraaier is inzetbaar om de kiemen van het product te draaien, maar werkt ook uitstekend om grond uit de kisten te verwijderen, zodat er weer een luchtige kist ontstaat voor een goede bewaring.

De zeer robuuste draaier is uitgevoerd met een grote draaikrans en aan weerszijden een aandrijving. De hydraulisch gestuurde grote hoed gaat ver omhoog. Op deze manier kan je eenvoudig en snel de kisten in- en uit rijden. De machine is compleet uitgevoerd met in hoogte verstelbare en verzinkte poten. Er is aan de heftruckchauffeurs gedacht door het toevoegen van een richtpunt. Zo komt de heftruckchauffeur altijd in het midden van de machine aanrijden en gaat er minder kostbare tijd verloren. Aan de achterzijde is de machine voorzien van inloopbeveiliging. De inloopbeveiliging is snel opklapbaar voor transport en d.m.v. de heftruck kokers gemakkelijk en snel te verplaatsen.

De kistendraaier is uitgevoerd met een opening in de hoed waar, indien gewenst, een spijlenrooster of dichte plaat in kan worden gemonteerd. De hoed heeft een inhoud van meer dan de helft van een kuubskist, waardoor ook het product in het midden goed wordt geroteerd. Optioneel is de kistendraaier vol-automatisch, hierdoor start de draaier automatisch bij het inzetten van een kist.

De kistendraaier is zelf in te stellen door het gebruiksvriendelijke touch bedieningspaneel. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de draairichting, rotatiesnelheid en het aantal keren draaien aan te passen. Door de bijgeleverde afstandsbediening is de machine ook vanaf de heftruck te bedienen. De PLC programma’s worden door ons in eigen huis ontwikkeld en naar wens van de klant ingesteld.

Wij bedanken de klant voor het vertrouwen en wensen hen ontzettend veel werkplezier met de machine. Is je huidige draaier aan vervanging toe? Of benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuwe kistendraaier? Vraag naar de mogelijkheden.

Op aanvraag mogelijk: een kistendraaier voor bloembollen.

november 18, 2020