Boltt Machinery bloembollen sorteerlijn

Boltt Machinery
Facebook

Voor VAVI Tulips in Luttelgeest hebben wij een complete Boltt Machinery bloembollen sorteerlijn gerealiseerd.

De sorteerlijn start met de Boltt kistenkantelaar die uitgevoerd is met een kistenlift. Met een zeer snelle kantelbeweging gaat de kist over de kop, hierbij wordt het product tegengehouden met een hydraulische hoed die op de kist klemt. Op deze manier worden de tulpenbollen geleidelijk naar de bufferdoseerband getransporteerd. De kantelaar is vol automatisch en de bufferdoseerband heeft een automatische productregeling om zo een zeer gedoseerde aanvoer te creëren voor de sorteerlijn.

De tulpen worden machinaal gepeld door de pelmachine. Daarna transporteren de bollen over de pelbanden waar handmatig nog de laatste wortels van de bollen worden gehaald. In samenspraak met VAVI Tulips is er gekozen voor een ruitopstelling. Hierdoor kunnen er voldoende mensen aan de band staan. 

Nadat de bollen over de pelbanden zijn gegaan komt alles samen op de Boltt bloembollen Sorteermachine. Deze machine is tijdens het draaien geheel traploos per zeefraam in te stellen op de gewenste sorteerstand. De sorteermachine is uitgevoerd met een transportband onder de eerste sorteermachine om zo alle kleine bollen naar achter te transporteren. De grote bollen worden bij het tweede en derde zeefraam naar de na-pel-banden gebracht. Het is ook mogelijk om één maat over twee banden te draaien.

De eerste twee uitgangen zijn uitgevoerd met Cremer telmachines en een kistwissel bufferband die het product naar de Boltt kanteljuks brengen. Tot slot is de lijn compleet uitgevoerd met een lijnschakeling waardoor je alles met één knop aan en uit kan zetten.   

Wij bedanken VAVI Tulips voor het vertrouwen en wensen hen heel veel werkplezier met deze mooie lijn. Boltt Machinery kan een complete sorteer – of verwerkingslijn aanbieden voor meerdere producten! Informeer naar alle mogelijkheden.

augustus 3, 2021