Boltt Machinery aardappel uitgangsmateriaal pootgoedlijn

Boltt Machinery
Facebook

Boltt Pootgoed Sorteerlijn: een efficiënte en effectieve verwerking van de aardappels.

De wens van de klant was om de hoeveelheid kluiten en loof sterk te reduceren in het gesorteerd product. De aardappelen worden op zwad gerooid met een bijzonder productvriendelijke aardappelrooier, waarna ze na een korte droogperiode met een speciale stammenlader in kuubskisten worden geladen. Afhankelijk van de omstandigheden zorgt dit voor een grotere hoeveelheid aanhangend grond, kluiten en loof.

De Boltt Machinery sorteerlijn zorgt voor een efficiënte en effectieve verwerking van de aardappels. Door de Boltt loofscheider worden er zoveel mogelijk kleine kluiten en loof uit de productstroom gehaald. De Boltt loofscheider zorgt er in combinatie met de Samro kluitenscheider voor dat de aardappelstroom zeer goed gereinigd, in de maat kan worden gesorteerd.

In de pootgoedlijn staat tevens een Boltt kantelaar/kistenlediger met een hydraulische hoed met vervolgens een buffer– doseer band. Op deze manier wordt de productstroom bij een kistwissel zo min mogelijk onderbroken. 

Een aantal highlights

  • Kluiten- en loofscheider 
  • Productinspectie d.m.v. Boltt leeskamer voorzien van LED verlichting
  • Productbehandeling d.m.v. Boltt RVS behandelset (met pieperdoes)
  • Sorteren 
  • Kanteljuks voorzien van weegcellen
  • Afwegen met de kanteljuks 

Wij bedanken de klant voor het vertrouwen en wensen hen heel veel werkplezier met deze mooie lijn. Boltt Machinery kan een complete sorteer – of verwerkingslijn aanbieden voor meerdere producten! Informeer naar de mogelijkheden.

november 3, 2021